Les obres de remodelació del port i passeig de l'Estartit s'allargaran fins l'any 2019

Les obres de remodelació del port de l'Estartit, amb una inversió superior als 12 milions d'euros , s'allargaran més d'un parell d'anys.

This text will be replaced

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, s'ha desplaçat fins al Baix Empordà per fer el seguiment de les obres on també participarà la Generalitat amb la construcció del nou passeig.

El conseller ha destacat del projecte que es tracta d'un projecte amb inversió publico-privada, que permetrà modernitzar el port, adaptar-lo al possible impacte del canvi climàtic i integrar-lo a la trama urbana per convertir-lo en un balcó a la Mediterrània i a les Illes Medes amb la posada en marxa d'un centre d'interpretació de les Medes.

El Club Nàutic Estartit, concessionari de la gestió del port, assumirà el cost de la modernització de les instal·lacions mentre la Generalitat pagarà la construcció del nou passeig.

Un cop el Club Nàutic Estartit acabi les obres del recinte, Ports de la Generalitat executarà les obres de millora del passeig marítim que suposarà una inversió d'uns 3 milions d'euros.

Durant aquest any, es farà l'ampliació del dic i contradic de Garbí, la construcció d'un passeig ombrejat amb un parc infantil, la renovació dels paviments i xarxes de serveis, la reparació del dic trencaones, la creació d'una nova zona d'amarratges a la dàrsena exterior i una nova plaça pública protegida amb una pèrgola.

L'any vinent, es farà la nova escola de vela, una nova rampa de varada, la remodelació de l'actual benzinera per a embarcacions, es crearà un nou accés principal al port i es posarà en marxa el Centre de Descoberta que donarà la benvinguda als visitants al port.

I l'any 2018, es renovarà l'aparcament i la dàrsena interior, s’elevarà l'alçada dels molls i les passarel·les i el govern català executarà la remodelació del passeig per deixar-lo al mateix nivell de port i reduir el trànsit a la zona.