Submergeixen branques i pneumàtics per afavorir la reproducció de sèpies, calamars i pops

Per tal de recuperar la població de sèpia a la Costa Brava tècnics mediambientals del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter han submergit al mar branques de llentiscle, pi i galzeran on aquests cefalòpedes hi han d'amarrar els seus ous.
El projecte mediambiental inclou també el fet que els pescadors conservin els ous que queden agafats a les xarxes i que sovint es tiraven al mar on els peixos se'ls menjaven per tal de posar-los a unes incovadores que també se submergiran al mar. Un altre element que s'enfonsa de manera controlada són pneumàtics que serveixen de caus per la reproducció de pops.
 
This text will be replaced
 
Aquesta setmana ja s'ha submergit un quilòmetre de cap amb les branques per afavorir la reproducció de les sèpies i calamars a l'Estartit. La setmana passada es va fer a l'Escala i es preveu que en pocs dies també s'exporti a Roses.
 
La mateixa acció a petita escala es va iniciar fa 16 anys a la badia de l'Estartit, es va aturar i l'any passat es va reemprendre amb els analisis científics corresponents per poder-ho validar mediambientalment. Amb els bons resultats a la mà aquest any s'ha ampliat a 1000 metres de corda i a altres nuclis costaners amb l'objectiu afegit de conscienciar als pescadors que també el mar s'ha de sembrar per poder-ne recollir els fruits l'any vinent.
 
Des del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter fan xerrades a les escoles explicant la importància que té tenir cura del mar i de les espècies que hi viuen, fan formació als bucejadors i ara també treballen amb els pescadors per afavorir la reproducció de les espècies.