Andrés Calamaro, Ramon Miravet, Joan Colomo, El Petit de Cal Eril, La Locomotora Negra i Quimi Portet al festival Ítaca 2016

L'Empordà segueix navegant cap a Ítaca amb un festival que reivindica que la cultura no és un luxe. El festival Ítaca desembarcarà el 26 de maig a Palafrugell i acabarà el 3 de juliol a Calella.
En poc més d'un mes es programen una quinzena d'actuacions que de manera itinerant passaran per 8 nuclis del Baix Empordà. El cap de cartell és aquest any Andrés Calamaro que tancarà el festival des de l'emblemàtic escenari de les havaneres de Calella de Palafrugell. La d'Ítaca és la única actuació del cantautor argentí a les comarques gironines on arribarà per presentar el seu darrer treball Romaphonic Sessions. 
 
This text will be replaced
 
Com a novetat aquest any es programa un concert gratuït de gran format a la platja de l'Estartit per la revetlla de Sant Joan. Seran ells, els Oques Grasses, els protagonistes d'aquest concert popular. Una formació que aquest dimarts ha acompanyat als que fan possible el festivan en la presentació d'aquesta 4a edició.
 
Les actuacions de Ramón Mirabet, Quimi Portet, Quico Pi de la Serra, La Locomotora Negra, i els dobles concerts de Teràpia de Shock amb Acció i Joan Colomo i El Petit de Ca l'Eril completen la programació musical. També s'han programat dos espectacles teatrals, 'Cosas que se olbidan facilmente' de Xavier Bobés i 'M'he estimat molt la vida' de Sílvia Bel i Tomàs de los Santos, totes dues obres es representaran a Palafrugell.
 
Repeteixen escenaris especials com el castell Gala Dalí a Púbol, les places de Gualta o de La Pera i el nucli medieval de Pals.
 
El festival Ítaca no tindria sentit sense la ja esperada pujada al Montgrí, una jornada festiva que es farà el 29 de maig i que s'inicia amb una caminada fins al capdamunt del Montgrí aquest any amenitzada per l'actor Carles Xuriguera amb qui es farà un tast de vins, una arrossada popular i les actuacions musicals de Joan Colomo i el Petit de Ca l'Eril que repetiran el 18 de juny a Gualta en un concert familiar pensat perquè pares i fills gaudeixin de l'espectacle.
 
Ítaca és cultura i acció i ho demostren un any més venent pomes en comptes d'entrades i d'aquesta manera rebaixar l'IVA cultural que és del 21% fins al 4%. Aquest any també es programaran xerrades i taules rodones i es destinarà mig euro de cada entrada que es vengui a la ONG ProActiva Open Arms qui treballa des de les illes gregues ajudant als refugiats a arribar a la costa grega. S'han escollit les Illes Medes per presentar l'edició 2016 d'aquesta odissea que des d'Ítaca van iniciar fa 4 anys.