El Festival de Torroella viatjarà per 700 anys d'història de la música

El Festival de Torroella de Montgrí viatjarà aquest estiu per 700 anys d'història de la música donant especial protagonisme a la música antiga. En aquesta edició el Fetsival es proposa explorar de quina manera la música ha mogut i commogut la humanitat en els últims set segles.
This text will be replaced
 
El Festival proposa un viatge musical pels 'effectus musicae' que produeix la música en el ser humà, des del Llibre vermell de Montserrat del segle XIV als nostres dies. En aquest viatge pels efectes de la música, el festival transita pel fervor religiós medieval i renaixentista, l'alegria de la música profana del segle XVI, els cants barrocs sacres i profans, el classicisme de Haydn i Mozart, l'apassionament del romanticisme, la sensualitat de l'impressionisme francès i el vessant més simbòlic, místic i religiós de la música dels segles XX i XXI.
 
En aquesta nova edició, el Festival de Torroella de Montgrí comptarà, un any més, amb la presència de grans noms internacionals de la música clàssica i de joves promeses que comencen a destacar i que es presenten a Catalunya i Espanya.
 
La veu i el piano seran els instruments protagonistes del festival que aixecarà el taló el 30 de juliol i es clourà el 19 d'agost. S'han programat un total de 14 concerts entre els que destaca un homenatge al compositor català Enric Granados del que se'n commemora el centenari de la seva mort. Jordi Savall també oferirà un concert amb ritmes celtes. El prestigiós violinista italià Giuliano Carmignola és un altre dels artistes destacats d'aquesta edició.