Torroella aposta per la neteja manual de platges

Torroella de Montgrí aposta per incentivar la neteja manual de les platges per la seva millor conservació i minimitzar l'impacte de la maquinària. Un nou protocol impulsat entre les àrees de turisme i serveis municipals i el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, ha acordat reduir l'ús de la maquinària de neteja en les zones de platja més naturals i per tant més protegides i apostar pel sistema manual per evitar-ne la degradació.
This text will be replaced
L'Estartit compta amb 5'4 quilòmetres de platges que atreuen un gran nombre de turistes per la seva àmplia oferta: des de les més urbanes equipades amb tot tipus de serveis, fins a les naturals que s'intenten preservar el més verges possible. 
 
El nou protocol, que contempla actuacions concretes per la platja gran, els griells, la pletera, mas pinell i cala Montgró, estableix diferents freqüències de neteja en funció de la temporada turística. Així per exemple en temporada alta, s'ha eliminat el crivatge de dilluns a diumenge a les platges més concorregudes i amb més serveis i s'apostarà per la neteja manual i l'allisament del terreny.  
 
El nou sistema de platges de Torroella de Montgrí s'ha establert en base a un estudi de diagnosi de l'estat de les platges i a l'assessorament del meteoròleg estartidenc Josep Pascual