El projecte Life Pletera de L'Estartit a punt d'acabar el procés de desurbanització

El projecte Life Pletera de l'Estartit està en l'última fase del procés de desurbanització i restauració ambiental. Aquesta fase del projecte es troba al 70% d'execució i l'objectiu és que estigui pràcticament enllestida a mitjans de juny. 
 
This text will be replaced
 
Aquesta darrera fase del projecte és la que implica més moviment de terres i també una inversió més gran ja que s'està creant el sistema de llacunes. Dels 2,5 milions d'euros que costa la inversió global del Life Pletera, 1,3 s'inverteixen en aquesta última acció del projecte.
 
De moment ja s'ha completat la retirada de tots els elements que formaven el passeig marítim i els carrers adjacents a l'antiga urbanització. També s'ha retirat bona part de la runa amb què es van omplir les llacunes per adequar-hi les parcel·les on havien d'anar els habitatges. I s'està treballant en la segona parcel·la, que es rebaixarà a la cota original de la maresma, amb l'objectiu que hi torni a créixer vegetació.
 
A més, la franja litoral que ocupava el passeig marítim ha estat totalment substituïda per una banda de llacunes, formada per sis basses, que tenen un règim variable d'inundabilitat.
 
Els únics elements visibles que resten en peu de l'antiga urbanització són tres transformadors elèctrics, dos dels quals es conservaran, amb les adaptacions que calgui, per adequar-los com a observatoris.