L'Estartit tria bandera i escut

Una branca de corall acompanyada de set rocs daurats, en referència a les Medes, seran els encarregats de representar el poble de l'Estartit. Quan fa poc més d'un any de la constitució de l'Entitat Municipal Descentralitzada, els residents de l'Estartit han tingut la possibilitat de votar els nous símbols, bandera i escut al mateix temps, de la població. 
 
This text will be replaced
 
Els votants han pogut triar entre quatre opcions, totes amb un fons blau atzur que simbolitza el mar, proposades entre Enric Torrent, arxiver municipal, i Lluís Xicoira, veí de l'Estartit que han estat avalades per Armand de Fluvià, assessor en matèria heràldica de la Direcció General d'Administració Local de la Generalitat.
 
La primera proposta representava els set illots de les Illes Medes, mentre que la segona simbolitzava la muntanya de Rocamaura sobre les onades, la tercera l'antic monestir de Sant Miquel de les Medes i la quarta una branca de corall, en una al·lusió al fons marí estartidenc. Aquestes dues darreres opcions anaven acompanyades també dels set rocs que representen les Medes. Totes elles s'han pogut triar en un procés participatiu molt obert a tothom. 
 
L'elecció dels símbols de la població s'ha dut a terme el dia de Sant Jordi entre dos quarts de deu del matí i dos quarts de set de la tarda per tal de poder aprofitar al màxim l'afluència de gent als carrers de l'Estartit.