La doctora Maria Lloveras explica les claus de l'homeopatia i els obstacles en la curació

L'homeopatia és una forma alternativa de curació de malalties coneguda mundialment. Malgrat les desavinences entre els metges que la recolzen i la reconeixen com una manera alternativa a la medicina i els que creuen que no té cap sentit receptar-la als pacients, darrere hi ha una història que ve de molts anys enrere.

En el marc de la Fira Empordà Cuina i Salut de Torroella de Montgrí, aquest divendres al vespre es va celebrar la conferència 'Homeopatia, obstacles en la curació', una xerrada que va explicar la història i actualitat de la medicina homeopàtica.
 
La teoria de l'homeopatia va ser desenvolupada el 1796 pel metge saxó Samuel Hahnemann, segons el qual una substància que causa els símptomes d'una malaltia també els pot curar. Així doncs el seu creador va sostenir que per curar s'ha d'utilitzar la mateixa substància que produeix els símptomes que té el pacient. De fet, per arribar a aquesta conclusió va experimentar per primera vegada amb una persona humana i s'ho va fer a ell mateix.
 
Actualment, l'homeopatia és coneguda arreu d'Europa i, tot i les seves crítiques, els que hi creuen asseguren que és un mètode totalment compatible i alternatiu a la medicina clàssica.
 
Els mateixos experts homeòpates tenen moltes ganes de veure com l'homeopatia es popularitza del tot a la nostra societat i, sobretot, s'accepta com a tal. Asseguren que hi ha països europeus veïns en què els medicaments homeopàtics són, fins i tot, subvencionats per l'Estat igual que els demés medicaments.
 
La xerrada d'aquest divendres al vespre sobre homeopatia es va fer a una sala del Museu de la Mediterrània de Torroella i va acollir una gran quantitat de curiosos i, fins i tot, pacients de la metgessa que va fer l'exposició.