Demà s'inaugura a Torroella la mostra 'Sóc Lloc-Empordà contemporani'

El Museu de la Mediterrània continua el cicle Camins Propers, d’art contemporani, amb la inauguració divendres 20 de maig a les 19 h de l’exposició “Sóc Lloc-empordà contemporani”, un projecte que ha aconseguit aglutinar i mesclar el material fotogràfic i poètic de nou joves fotògrafs molt diversos i un poeta, tot creant un discurs molt particular.

Gent que ha crescut, viscut i sentit el territori que fotografia per anar més enllà de l'Empordà de postal que es coneix i per endinsar-nos a un Empordà plural, de rica diversitat.

La mostra podrà visitar-se gratuïtament del 20 de maig al 4 de juliol de 2016 a l’Espai Montgrí del Museu de la Mediterrània.

 

Exposició “Sóc Lloc-empordà contemporani”

"Sóc lloc-Empordà Contemporani" és un projecte que ha aconseguit aglutinar i mesclar el material fotogràfic i poètic de nou joves fotògrafs molt diversos i un poeta, tot creant un discurs molt particular. Gent que ha crescut, viscut i sentit el territori que fotografia per anar més enllà de l'Empordà de postal que es coneix i per endinsar-nos a un Empordà plural, de rica diversitat.

Cada fotografia que s'exposarà amaga una història molt personal que ens portarà per una ruta molt particular fins a desembocar en un camí comú per on transiten i parlen totes elles plegades.

Fotografies fresques, disposades d'una forma rebel per presentar-nos una visió atípica de l'Empordà que no ens deixarà indiferents.

 

Text de David Casadellà que acompanya la mostra:

“La vida, la suposada realitat, els impertorbables conceptes, els teòrics espais eterns, les idíl·liques imatges; tot, tot, necessita revisitar-se, tot s’ha de posar en dubte; si pretenem entendre mínimament com, on i perquè vivim en un determinat espai/ temps. És precís i necessari que ho facin i ho expliquin els que viuen aquesta determinada causalitat de l’on i el quan.

Petit Empordà idealitzat, les imatges que devorem d’on som, sovint, són de passavolants que ens retraten escenes comercials del nostre paisatge físic i humà, imatges hiperfotogèniques de blaus i sols, de grocs i mars; fotografies que enlluernen i ens enlluernen però que no ens reflexen i molt menys expliquen.

9 parell d’ulls de la generació del present han creat un relat fotogràfic, que ens explica, ens transmet les entranyes, el rerefons del paisatge, una altra realitat tant o més real que la venuda, de colors potser menys bucòlics però, sens dubte, molt més densos. Densitat que marca contingut que explica com es claven les nostres passes dins aquesta terra de pas, des del passat més remot fins al present més vivent.

Moments que dibuixen com sentim, patim, gaudim el que trepitgem tant com la tramuntana ens esquinça la pell o la marinada ens l’acarona, tot i tot, de manera tan salvatge que com a mínim, sinó viure, segur que tots voldrem morir aquí, al petit Empordà, un lloc més, com tants, però per nos, molt més.”

 

Artistes que participen

Salvi Danés

Va néixer a Barcelona 14 de gener de 1985. Format a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya on s’especialitzaria en el registre documental. Ha publicat en diverses revistes d’àmbit fotogràfic, tant estatals com de l’estranger.

www.salvidanes.com

Lluis Tudela

Fotògraf i cineasta (Torroella de Montgrí, 1988). Llicenciat en Comunicació Audiovisual per la UAB. Ha exposat a Chila, Madrid i Barcelona, Les seves fotografies han estat publicades tant en medis nacionals com internacionals.

www.lluistudela.com

Marta Verheyen

Fotògrafa i cineasta (Torroella de Montgrí, 1991). Llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Codirectora de la pel·lícula “Les amigues de l’Àgata” (2015)

www.martaverheyen.tumblr.com

Alba Yruela

La fotògrafa de la Bisbal de l’Empordà, que captura instants plens de sensibilitat i espontaneïtat. Des de retrats de l’escena underground a fotos per reportatges de “Vogue” “Pic Magazine”. El ventall és molt ampli, però el seu segell únic.

www.albayruela.com

Mireia Tor

Formada a I.E.F.C, institut d’estudis fotogràfics de Catalunya i al Saint Martins School University of arts de London. Influenciada per diversos autors fotogràfics Japonesos i amb la filosofia dels elements de la natura com a base dels seus projectes. Ha exposat un dels primers projectes finalitzats aquest any al festival Mirades de Torroella de Montgrí.

www.mireiator.com

Arnau Elias

Arnau Elias Ha cursat estudis de fotografia a l’ERAM de Girona i ha realitzat el graduat de fotografia a l’Institut d’estudis fotogràfics de Catalunya. Especialitzat en tècniques analògiques.

www.arnauelias.tumblr.com

 

Helena Roig

Formada a l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot, escola Blank Paper de Madrid i CFD Barcelona. Especialitzada en fotografia documental d’autor i fotoperiodisme.

http://robatuparte.tumblr.com/

Emma Llensa

Fotògrafa i Editora Bisbalenca.

Forma part de l’equip de Carpaccio Magazine, Ubicuo Studio i Atem Books.

www.florssalvatges.net

Monica Figueras

La Mònica és una dissenyadora gràfica i fotògrafa de Palamós. Després d’acabar els seus estudis a l’escola BAU va treballar a l’estudi Apartament. Actualment forma part de l’equip de l’editorial Publications for Pleasure.

www.monicafigueras.com