Okupen un casalot abandonat de Torroella per crear el Centre Social Alliberat l'Obrador

Aquest és el nou Centre Social Autogestionat de Torroella de Montgrí, o el que és el mateix el Casal Okupat del poble. El passat 16 de maig un grup de joves va ocupar aquesta finca abandonada  per crear-hi l'Obrador, un espai on fer-hi activitats de caràcter social i cultural.

This text will be replaced

Es tracta d'un casalot ubicat al Carrer Sant Agustí, al mig del poble, prop del centre i l'Espai Ter.  Va ser 'oficialment' ocupat dilluns passat amb una cercavila que va acabar amb un àpat popular al pati de l'edifici. L'edifici estava deshabitat, abandonat i en procés de deterioració des de fa molts anys.

L'Assemblea que gestiona el casal okupat ha penjat un escrit a les xarxes socials on afirma que volen construir un " espai obert on tot tipus de col·lectius, entitats i persones puguin desenvolupar els seus projectes de forma autònoma" i ser "motor dinamitzador" de Torroella que ajudi a "fer poble" i "teixir xarxa comunitària"

Els membres de l'obrador justifiquen l'ocupació per la manca d'espais que diuen hi ha als municipis i afirmen que volen fer un casal al marge de la tutela institucional. 

Aquest divendres fan una assemblea oberta i al llarg de tot el cap de setmana ja hi comencen a haver-hi activitats, com per exemple un taller infantil o de jugar a butifarra. Els okupes demanen col·laboració veïnal per bastir el projecte autogestionat i, per començar, han fet una crida perquè qui ho vulgui els porti mobles i cadires que ja no utilitzi.