18.000 immersions anuals menys a l'Estartit per la limitació diària

El sector del submarinisme de l'Estartit va perdre l'any passat 18.000 immersions per les restriccions legislatives. El Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter compta amb una limitació diària de 450 immersions, un topall que no s'adequa a la demanda de la clientela, que puja substancialment els dies de pont i els caps de setmana. 
This text will be replaced
Arran d'aquesta restricció, els centres de busseig calculen que han perdut unes 18.000 immersions l'any, tenint en compte que hi ha dies punta on alguns dels clients s'han de quedar a terra per la limitació. 
 
Des el sector demanen flexibilitzar el Pla Rector d'Usos i Gestió de les Illes Medes per adaptar-se a la demanda i que el topall nosigui diari sino anual. Aquesta és una petició assumible segons criteris biològics i que de fet, ja va ser aprovada a l'època del Conseller Pelegrí. L'execució del pla però està encallada i els centres d'immersió demanen solucions urgents al Departament de Territori i Sostenibilitat. Recorden que a diferència d'altres parcs naturals com el del Cap de Creus, no demanen ni barra lliure d'immersions ni deslliurament de taxes, però sí actualitzar una normativa obsoleta que pot fer perdre visitants.
 
El parc natural de les Illes Medes és l'únic indret de Catalunya on els submarinistes han de pagar per practicar el submarinisme. La taxa és de 4 euros amb 90 cèntims per immersió. L'any passat el govern va recaptar 350.000 euros només amb aquesta quota.