El jutjat anul·la la declaració de Torroella de Montgrí com a territori sobirà lliure i obliga a l'Ajuntament a pagar el cost del procés judicial

Nou revès judicial contra el procés independentista en l'àmbit municipal. El Jutjat Contenciós Administratiu de Girona ha anul·lat la declaració de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí com a territori sobirà i lliure i el condemna a pagar les costes del judici.

Segons recull el Diari de Girona la sentència és fruit del recurs que la Delegació del Govern Espanyol a Catalunya va interposar contra aquesta declaració aprovada el 2013.

La decisió judicial contrasta amb la interlocutòria que el mateix jutjat va fer aquell any quan va considerar que la moció no tenia conseqüències jurídiques al no comportar cap acció ni deures concrets. Ara però, canvia d'opinió i considera que la sobirania recau sobre tot el poble espanyol i no es pot atribuir a una part. La sentència es fonamenta en les resolucions del Tribunal Constitucional sobre declaracions com la del 9N.

Aquesta no és la primera vegada que l'Estat es fixa amb decisions de Torroella ja que també ha denunciat l'Ajuntament per no penjar la bandera espanyola, per la moció sobre la sobirania fiscal o pel suport a la declaració de ruptura del 9N.