L'Estartit mantindrà la platja per a gossos però falta per concretar el seu horari

Finalment els gossos si seran benvinguts a l'Estartit. L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'Estartit fa marxa enrere i accepta mantenir la platja per a gossos.

This text will be replaced

La intenció inicial de l'equip de govern era eliminar aquesta platja situada els estius anteriors a la zona de la Pletera. Els arguments per fer-ho anaven des de l'inicivisme d'una part dels usuaris a qüestions mediambientals. Al ser un espai dunar protegit la presència de gossos lliures podia afectar l'ecosistema.

Però aquesta decisió va aixecar malestar entre els usuaris de la platja que veien cohartada la seva llibertat i l'EMD que creia que es perdia un nínxol turístic que podia portar gent al poble. De fet, al llarg del litoral gironí hi ha poques platges d'aquestes característiques.

Pros i contres en un debat a 4

Fent balanç dels pros i contres els quatre actors que intervenen en aquest cas, Ajuntament, EMD, Estació Nàutica i Parc Natural, han acordat que hi haurà platja, delimitada amb estques i cordes i situada davant del Càmping El Molino.

Un cop acordat que hi ha d'haver platja per a gossos ara la discrepància es troba en si aquesta ha de tenir un horari delimitat o no. Des de l'EMD s'aposta perquè estigui oberta 24H i en canvi des del consistori sembla que veuen amb més bons ulls un horari tancat.

La decisió final s'ha de prendre en els propers dies. De moment, però, fons municipals apunten que tot està a punt per, un com hi hagi una decisió, col·locar immediatament les estaques i els cartells informatius.

Notícies relacionades

L'EMD demana que es busqui un espai per mantenir la platja  gos-friendly (22-04-2016)