L'ajuntament de Torroella segueix de prop el casal ocupat

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Cordón, diu que actualment no hi ha ponts de diàleg per negociar amb els okupes del Centre Social Autogestionat l'Obrador de Torroella de Montgrí.
This text will be replaced
Aquesta finca del carrer Sant Agustí va ser ocupada per un grup de joves el passat 16 de maig amb una cercavila popular, però al tractar-se d'una propietat privada l'ajuntament no hi té competències jurídiques. El govern s'ha limitat a emetre un informe comunicant la ocupació a la propietat del casalot i justificant que l'edifici ocupat no córre cap risc. 
 
En el darrer plenari l'equip de govern va rebre una carta informativa dels joves ocupants i va emplaçar-los a parlar, però de llavors ençà el consistori no té un interlocutor amb qui negociar la situació del casalot. 
 
De moment els joves okupes desenvolupen la seva activitat social i cultural de forma activa, popular i pacífica. Afirmen que volen que aquest sigui un "espai obert on tot tipus de col·lectius, entitats i persones puguin desenvolupar els seus projectes de forma autònoma". 
 
Des de l'ajuntament vigilen de forma passiva l'activitat que es porta a terme a l'Obrador per assegurar-se que la situació no surti de control. 
 
Fonts municipals apunten que la propietat de l'immoble no hauria denunciat i que el procés pot anar per llarg.