ERC i UPM tanquen un principi d'acord per fer fora Cordon de l'alcaldia i l'EST s'obre a sumar-s'hi

ERC i UPM han tancat un principi d'acord per fer fora Jordi Cordon de l'alcaldia de Torroella i l'Estartit. Les dues formacions volen crear un govern "progressista i compromés nacionalment" i l'obren a l'entrada d'altres formacions.

This text will be replaced

Aquest és un primer pas per garantir la governabilitat de Torroella després que ERC trenqués amb CDC i deixés Cordón amb només 4 de 17 regidors. Ara caldrà concretar com es reparteix l'acord i decidir el dia de la moció de censura.

Les dues formacions polítiques s'han posat d'acord per formar una majoria de govern "progressista i compromés nacionalment" que tingui "capacitat per desenvolupar projectes a llarg i mitjà termini" i permeti desencallar elements com la zona esportiva o l'entrada sud del poble.

L'EST s'obre a votar la moció i entrar al govern

L'acord entre les dues formacions, però, és encara insuficient per formar una majoria de govern. Necessitarien encara un tercer partit. Des d'ERC no es volen fer declaracions per prudència fins que tot estigui ben lligat però fonts coneixedores de la negociació han apuntat que aquesta setmana encara no hi haurà un desenllaç definitiu. Aquest dijous hi ha ple ordinari. També han explicat que la CUP s'ha posat bé a votar a favor de la moció de censura però no en canvi a entrar al govern. ERC, qui en principi ha de liderar el govern, no només vol guanyar la moció de censura sinó també apuntalar l'executiu amb una majoria estable.

El seu soci probable podria ser l'Estartit Som Tots, que s'ha obert a iniciar negociacions per formar una majoria estable de Govern. Amb el partit estardidenc Rufí ja tindria la majoria absoluta per ser proclamat alcalde. De moment no hi ha res tancat i només és una intenció. L'assemblea de la formació ha validat l'inici de les negociacions.

El passat 22 de juny ERC va trencar l'acord que tenia amb CDC sota el rerafonts de l'aprovació amb el vot de qualitat de l'alcalde dels Correbous malgrat el vot contrari del ple. Un element, que des de CDC es va veure com una excusa de mal pagador i va acusar als republicans de deslleials i de ja tenir-ho previst d'abans.