ERC, UPM, L'EST i la CUP presenten la moció de censura contra Cordon

Fredor tensa, aparent cordialitat i mirada pensativa. Jordi Cordón i Josep Maria Rufí van protagonitzar la imatge del dia en un ple pràcticament intrascendent, ordinari i molt ràpid amb un nom que ni tan sols figurava a l'ordre del dia: Moció de Censura. I és que tothom ja es veia a venir el que ha passat aquest divendres a primera hora del matí i sense el focus de les càmeres: Entrada al registre d'una moció que pretén investir Josep Maria Rufí com alcalde.

This text will be replaced

Finalment ERC, UPM i l'EST han acordat un pacte de Govern en el que també hi han convidat a la CUP. L'esquerra anticapitalista s'ha sumat a la moció de censura però l'assemblea encara no ha decidit si inicia negociacions amb el nou tripartit, en quins termes i si es suma al govern. Amb tot, però, el nou govern té garantida la majoria amb 9 de 17 regidors.

UPM es queda la primera i segona tinença d'alcaldia i LEST la quarta

L'entrada al registre de la moció suposa que aquesta s'ha de fer en 10 dies hàbils. És a dir, el 20 de juliol a les 12 del migida. Tot i que encara s'estan tancant els termes del pacte, si que es pot avançar que Josep Maria Rufí serà l'alcalde. ERC també tindrà la tercera tinença d'alcaldia amb Sandra Bartumeus. UPM es queda la primera i segona tinences d'alcaldia amb Jordi Colomí i Josep Martinoy i la quarta estarà a mans de Sílvia Comas de l'EST.
Un equip transversal, amb presència Torroella-Estartit i, almenys pel que fa als números, sòlid.

Sobre la presentació de la moció s'ha volgut ser molt discret malgrat la insistència de la premsa en el ple d'aquest dijous sobre quan la presentarien i les evasives que van donar. A primera hora s'ha entrat el text. Rufí ha justificat aquest 'secretisme' perquè no volen fer un espectacle d'un fet que ja de per si tensiona el municipi i ha indicat que espera la màxima col·laboració de CDC i el COET, els dos partits que s'han quedat fora de la moció.

Ple de tràmit amb denúncia de la CUP

Pel que fa al ple d'aquest dijous només la CUP va trencar la tònica de 'tràmit' i regidors espectadors en denunciar un pressumpte assetjament laboral de caire masclista en l'aprovació de la cessió d'un immoble a la fundació de l'asil. Un fet que Cordon li va donar carpetada assegurant que no en tenia constància. Un altre punt rellevant va ser l'aprovació unànime del pla municipal que permetrà insepccionar els 200 habitatges buits propietat de bancs que es calcula uqe hi ha el municipi per poder procedir a forçar el seu lloguer social.

Tant curt va ser el ple, de menys de mitja hora, que no hi va haver ni tant sols Precs i Preguntes. I és que la sensació de caducitat de l'actual equip de govern era ben present a la sala de plens. Jordi Cordón 'professional' però resignat, va acomiadar el que va ser el seu últim ple com alcalde, va esperar les seves filles, i va marxar cap a casa, mentre a fora regidors, premsa i veïns feien tertúlia sobre l'animada situació política del municipi.

Notícies relacionades

El COET descarta entrar en un Govern liderat per Rufí (06-07-2016)

ERC i UPM tanquen un acord per fer fora Cordon i l'EST medita sumar-s'hi (05-07-2016)

Torroella de Montgrí busca nou govern (01-07-2016)

ERC abandona el Govern i s'ofereix a liderar un executiu sense Cordon (22-06-2016)