Torroella substitueix la gespa del camp de futbol

L’ajuntament de Torroella de Montgrí decideix substituir la gespa artificial del camp municipal d’esports, després de 10 anys d’ús intens. La setmana passada es van començar els treballs pel canvi de la gespa artificial, la qual ha estat utilitzada durant una dècada per diferents equips de l’Escola de Futbol Baix Ter, del Rugby Club Senglars i de la UE Torroella. Malgrat els diversos actes de manteniment, la gespa ja havia sobrepassat el període de vida útil recomanable i ja es presentava en condicions desfavorables pels diferents usuaris.


La substitució de la gespa presentarà una gran millora per a tots els esportistes. La nova gespa serà més alta, passarà de 50 a 60 mm i es col·locarà sobre una base elàstica. Això no tan sols beneficiarà la qualitat de lliscament i el bot de la pilota, sinó també la capacitat d’evacuació de l’aigua de pluja gràcies a la incorporació de canals de drenatge. La nova gespa segueix els requeriments d’homologació de l’Associació Internacional de Futbol (FIFA).

A finals de Juliol la nova gespa estarà col·locada i l’antiga serà transportada per una empresa catalana, que col·labora amb una ONG, a la Guinea Equatorial, on es muntarà un nou camp. El canvi de gespa té un cost d’uns 167.930 EUR, el qual estarà cobert parcialment per la subvenció que l’Ajuntament demanarà a la Diputació de Girona.