Rufí ja és alcalde i Cordon buida el pap

Jordi Cordon tenia comptes pendents i aquest dimecres ha buidat el pap. El ja exalcalde ha fet una estripada monumental en que no ha deixat canya dreta aprofitant el seu discurs durant la moció de censura que l'ha tombat.

Josep Maria Rufí li agafa el relleu després de supar el suport del seu partit, ERC i també UPM, LEST i la CUP. La sala de plens plena de gom a gom ha seguit un dels actes més dramàtics que hi pot haver en política municipal: Una moció de censura que en el cas de Torroella ha rebut el suport de 11 de 17 regidors. Tots, menys els de CDC i el COET.

This text will be replaced

Cordón no deixa canya dreta

La imatge del dia ha estat la de Jordi Cordón. L'exbatlle ha arribat l'últim, seriós i acompanyat de la seva dona i la seva filla gran. S'ha assegut amb i ha esperat pacientment el seu torn de paraula on ha disparat a tort i a dret. Ha rebut tothom, començant per l'alcalde Josep Maria Rufí. A qui ha titllat de traïdor, mentider i d'actuar per interessos personals i partidistes.

El nou cap de l'oposició torroellenca encara li han quedat bales per disparar contra UPM, CUP i LEST. Sobre els primers hi veu rencor per les negociacions fallides d'inici de legislatura, sobre els segons odi cap a Convergència, i els tercers de ser uns falsos.

La necessitat d'un govern fort

El nou alcalde Josep Maria Rufí ha justificat la moció de censura per la necessitat de bastir un govern fort i estable, cosa que no hi havia fins ara i per manca de confiança entre CDC i ERC. La gota que va fer vessar el got va ser l'aprovació dels correbous per part de l'alcalde malgrat el ple s'hi havia mostrat en contra.

Rufí ha promès posar les persones al centre del debat polític i impulsar elements com le spolítiques de joventut i els esports. S'ha compromès a rebaixar l'endeutament i a fer que l'engranatge administratiu entre l'Ajuntametn i l'EMD funcioni. En un discurs amb moltes referències a la competitivitat i l'economia s'ha posat a disposició del Govern per tirar endavant des dels municipis el procés independentista.

Autoritarisme i manca d'acords

La resta de partits, excepte el COET que no ha volgut intervenir, han aprofitat el seu torn per justificar el seu suport a la moció. Des de la CUP esperen que el nou govern tingui sensibilitat cap a la seva forma d'organitzar-se i han retret a Cordon falta de sensibilitat social, actitud laxa en el procés independentista i autoritarisme. 

LEST entra al nou govern perquè creu només des d'allà podrà impulsar el seu programa i pels problemes entre socis i aïllament del govern. TOTAL LEST Des d'UPM s'han definit com un partit de govern i reivindicat com la formació que més ha contribuït al desenvolupament de Torroella en 30 anys de democràcia. S'han erigit com un dels pals important que aguantaran un govern estable i de canvi.

Discurs institucional

Un cop investit, Rufí, amb posat molt seriós durant tot el procés de censura, ha fet un discurs institucional.  El moment de més càrrega simbòlica ha arribat quan l'alcalde sortint ha hagut de passar la vara d'alcalde al seu exsoci. Rufí l'ha rebut, somrient per primer cop, davant un núvol de càmeres que immortalitzaven el moment. D'aquesta manera ha acabat la primera moció de censura de la història de Torroella.

La CUP posa 18 punts damunt la taula

En matèria de governabilitat la CUP, que no entra al Govern de moment, ha presentat un document amb 18 punts que s'haurien de complir perquè els anticapitalistes hi entressin. Entre les demandes hi ha la rebaixa d'un 15% dels sous dels regidors, tenir les competències en Habitatge, Acció Social, Joventut i Participació Ciutadana, un seguit d'inversions, municipalitzar el servei d'aigua, estudiar el mateix amb els de neteja i serveis funeraris, més delegaciosn pel ple, suport al Casal Ocupat l'Obrador i desobediència en matèria de procés independentista.

Malgrat tot, sense els cupaires, Rufí té el suport per governar de 9 de 17 regidors.

Notícies relacionades

ERC, UPM, L'EST i la CUP presenten la moció de censura contra Cordon

El COET descarta entrar en un Govern liderat per Rufí (06-07-2016)

ERC i UPM tanquen un acord per fer fora Cordon i l'EST medita sumar-s'hi (05-07-2016)

Torroella de Montgrí busca nou govern (01-07-2016)

ERC abandona el Govern i s'ofereix a liderar un executiu sense Cordon (22-06-2016)