Crida a defensar el casalot okupat de Torroella davant un possible desallotjament

Els okupes del Casal Social Alliberat l'Obrador han convocat un esmorzar solidari davant el perill que desallotgin aquest casalot de Torroella de Montgrí. El passat dia 3 de maig, el jutjat de primera instància número 1 de la Bisbal va emetre una ordre de desnonament de la finca i la data d'execució és aquest divendres a les 9.30 del matí. L'ordre no és contra el CSA L'Obrador sinó contra uns veïns que viuen a la mateixa finca, però els activistes creuen que els Mossos aprofitaran per desallotjar i tapiar tots els edificis de la finca.

En un comunicat a Facebook els okupes identifiquen l'empresa Aliseda propietària del fons d'inversió Varde Partners i el Banc Popular com a responsables d'aquest desnonament i els acusen de voler la finca amb finalitats especulatives. A més, disparen contra l'Ajuntament de qui diuen va enviar una ordre a l'empresa Aliseda ordenant tapiar l'espai. Creuen que el consistori és còmplice de les necessitats especulatives.

Un espai okupat el 16 de maig

El passat 16 de maig un grup de joves va ocupar aquesta finca abandonada  per crear-hi l'Obrador, un espai on fer-hi activitats de caràcter social i cultural.  Es tracta d'un casalot ubicat al Carrer Sant Agustí, al mig del poble.  L'edifici estava deshabitat, abandonat i en procés de deterioració des de fa molts anys.

Des de llavors han estat fent diverses activitats, algunes d'elles amb col·lectius socials o esportius del municipi. Davant l'amenaça de desallotjament han fet una crida a la mobilització del veïnat en defensa del Centres Social Alliberat. Han convocat a la mateixa hora del teòric esallotjaemnt un esmorzar popular i una concentració pacífica.

Notícies relacionades

Okupen un casalot abandonat de Torroella per fer-hi un centre social alliberat (16-05-2016)