Repartit el cartipàs de Torroella de Montgrí i l'Estartit

El Govern de Torroella de Montgrí i l'Estartit ha aprovat el nou cartipàs municipal. Es confirma així el que ja s'havia avançat sobre el repartiment d'àrees: ERC es queda l'alcaldia i tercera tinença d'alcaldia; UPM la primera i segona tinences d'alcaldia; i LEST la quarta.

El batlle Josep Maria Rufí assumeix les carteres d'Hisenda; Administració electrònica, bon govern i transparència, i Hisenda. El primer tinent d'alcalde, Jordi Colomí (UPM), s'encarregarà d'Urbanisme i desenvolupament de la zona esportiva; Llicències d'Obres i Activitats; Unitat Operativa de Manteniment; Esports, i Món Rural. El segon tinent d'alcalde, Josep Martinoy d'UPM, es queda les carteres de Comunicació; Seguretat Ciutadana; Mobilitat urbana; Innovació i Desenvolupament, i Espai Ter. Sandra Bartomeus (ERC-Junts) i s'encarregarà de Gestió Territorial; Oficina Tècnica; Medi Ambient; Salut, i Habitatge; Sílvia Comas (LEST) serà la regidora delegada de la gestió costanera i de les platges. Marc Calvet (ERC) s'encarregarà de la Promoció Econòmica, comerç, ocupació i empresa i Particiapció Ciutadana. El també republicà, Jordi Regincós, portarà les àrees de Cultura i Festes, Patrimoni, Educació i el Museu de la Mediterrània. Rosa Font, d'UPM serà la responsable d'Acció Social, Joventut i Recursos Humans i finalment la segona regidora de LEST, Sandra Pibernat gestionarà la marca de turisme Torroella-L'Estartit-Illes Medes.

Reduir pressió fiscal i endeutament

El nou Govern de Torroella sorgit de la moció de censura es va fixar com a objectius reduir la pressió fiscal, l'endeutament i ser més transparent i participatiu. En projectes concrets té damunt la taula la Biblioteca de l'Estartit i la nova zona esportiva. Precisament aquest darrer element serà gestionat per UPM amb la batuta del primer tinent d'alcalde Jordi Colomí.

El tripartit ERC, UPM, LEST va arribar al poder després d'una moció de censura que va desbancar el govern presidit pel convergent Jordi Cordon. Aquest tenia un pacte amb l'ERC-Junts de Josep Maria Rufí, però la polèmica dels Correbous va fer que saltés per l'aire el pacte propiciant aquesta mesura extrema.

Obertes les negociacions amb la CUP

Tot i el tancament del cartipàs l'executiu manté obertes les negociacions amb la CUP. Els anticapitalistes van entregar un decàleg de 18 punts per acceptar un pacte de legislatura entre els quals un que podria tornar a fer modificar les atribucions de regidories, i és que la formació de la qual Robert Huertas és portaveu local vol les àrees d'Acció Social i Habitatge.

El nou executiu neix amb el suport de tres partits i la confiança inicial de la CUP. A fora queden CDC i el COET.

Notícies relacionades

El Govern de Rufí reduirà la taxa d'escombraries un 10% (22-07-2016)

Rufí ja és alcalde, Cordón buida el pap (20-07-2016)

ERC, UPM, L'EST i la CUP presenten la moció de censura contra Cordon

El COET descarta entrar en un Govern liderat per Rufí (06-07-2016)

ERC i UPM tanquen un acord per fer fora Cordon i l'EST medita sumar-s'hi (05-07-2016)

Torroella de Montgrí busca nou govern (01-07-2016)

ERC abandona el Govern i s'ofereix a liderar un executiu sense Cordon (22-06-2016)