L'Estació Nàutica Illes Medes-Estartit ofereix l'activitat de conèixer el món ramader

Aprendre l'ofici d'esquilar ovelles, cuidar l'hort i veure la feina que fan els gossos d'atura conduint el ramat al corral són algunes de les activitats que es poden fer al Mas Muxach de L'Estartit.
 
This text will be replaced
 
L'Estació Nàutica de L'Estartit-Illes Medes, igual com les Estacions Nàutiques de Catalunya, ofereix un gran ventall d'activitats tant nàutiques com de territori per promocionar els productes relacionats amb el mar i els espais propers a aquest.
 
A l'Estartit, algunes de les activitats nàutiques que s'ofereixen són immersió a les Illes Medes, flyboard o paddle surf però aquesta temporada han inaugurat una nova activitat anomenada 'Tornen els pastors' que consisteix en què les famílies visiten el Mas Muxach de l'Estartit i veuen exhibicions de gossos d'atura amb ovelles o oques, coneixen com funciona el mas, els seus animals i com cuidar l'hort. Una activitat que vol promocionar el territori local que forma part del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.
 
El Mas Muxach és propietat de Jordi Muxach, un conegut pastor torroellenc que ha guanyat nombrosos premis en els concursos d'exhibició de gossos d'atura i que avui obre les portes del seu mas per donar a conèixer l'ofici d'esquilar ovelles o l'ensinistrament de gossos, entre altres.
 
L'activitat que ofereix l'Estació Nàutica Illes Medes-l'Estartit al Mas Muxach en què nens i famílies poden conèixer diferents animals i els oficis de la ramaderia es fa molt especial al final de l'activitat quan en Jordi i la seva gossa Sendy entren al camp i fan una petita exhibició amb les ovelles o les oques.