Estabilitzat l'incendi de l'Estartit

 

Un incendi ha cremat aquesta tarda cinc hectàrees de bosc a la zona de Rocamaura de l'Estartit. El foc s'ha declarat poc després de les quatre de la tarda i ja està estabilitzat.

This text will be replaced

El foc ha començat a l'antena de comunicacions de la zona i ha avançat ràpidament en direcció al nucli urbà empès per les ratxes de vent.

L'incendi ha obligat a desllotjar unes 475 persones del Càmping l'Estartit i la urbanització Can Català que ja han pogut tornar. L'Ajuntament de Torroella i l'Estartit ha habilitat preventivament el pavelló del municipi però al final no ha calgut utilitzar-lo.

Cinc mitjans aeris i 18 de terrestres dels Bombers, a més de les ADFs, Mossos d'Esquadra i efectius del SEM treballen a la zona per apagar el foc i atendre l'emergència.

L'origen del foc una negligència o un llamp

Pel que fa a l'origen del foc es treballa amb una doble hipotesis. Per una banda que fos una negligència però per altra que fos provocat pels llamps que aquesta passada nit han caigut al Massís del Montgrí.

El Baix Empordà es troba aquest cap de setmana en risc d'alerta màxima per incendis forestals per la qual cosa els Bombers demanen extremar la precaució al bosc, ja que qualsevol guspira podria provocar una desgràcia. És el segon incendi que es declara al Baix Empordà en pràcticament 24 hores.

Notícies relacionades

Un incendi crema 53 hectàrees a Cruïlles (04-08-2016))