Medalles del Montgrí per Antoni Vilacasas, Albert Bou i el Cor Anselm Viola

Quan arriba la Festa Major de Sant Genís, el poble de Torroella de Montgrí es reuneix per entregar les medalles del Montgrí a distingides personalitats del municipi. 
Els guardonats d'enguany, que van recollir el premi aquest dimecres, Antoni Vila Casas, Albert Bou i el Cor Anselm Viola. 
 
D'Antoni Vila Casas se'n va destacar el seu amor per Torroella i la passió per impulsar els seus projectes, entre els quals brilla la seva aposta per la creació, la conservació i la divulgació de l'art per mitjà de la Fundació Vila Casas, que té la seu de fotografia contemporània al Palau Solterra de Torroella de Montgrí. 
 
Albert Bou va ser el primer alcalde que va tenir el municipi després de la dictadura franquista. Va estar al capdavant del govern municipal entre el 1979 i el 1991 i ha participat activament de la vida local alcapdavant de diverses associacions esportives, socials o culturals. De la seva persona es distingir la qualitat humana i l'estima que li tenen els ciutadans. 
 
La darrera medalla del Montgrí 2016 va anar a parar del Cor Anselm Viola, una entitat amb 40 anys de trajectòria, que es va constituir oficialment l'any 1986 i que ha participat activament a la vida cultural torroellenca a més d'actuar en diferents punts d'Espanya i l'estranger. 
 
L'acte va transcórrer a l'auditori del museu de la Mediterrània enmig d'una gran expectació i amb la presència destacada de la Consellera d'Afers Socials i Família, la torroellenca Dolors Bassa.