L'Estartit és Vila Gegantera 2016

Ells són en Xiscu i la Remei, els gegants que van néixer a l'Estartit ja fa 18 anys i que representen un pescador i una apedaçadora, dos personatges típics de la vila a principis del segle XX i que homenatgen la gent gran del nucli que vivia d'aquests oficis tradicionals.
 
This text will be replaced
 
En Xiscu i la Remei han sigut els amfitrions aquest cap de setmana d'una festassa amb més de 600 persones encapçalades oer 40 gegants de 20 colles geganteres gironines. Es tracta de la 33 edició de Vila Gegantera, la trobada anual de gegants més important de les comarques gironines que organitza la Coordinadora de Colles Geganteres de les Comarques Gironines. Aquest any l'Estartit ha sigut el nucli escollit per convertir-se en Vila Gegantera 2016 i per això ha estat la seu de la festa.
 
La fal·lera gegantera va arrencar divendres amb l'assaig del ball dels gegants. Dissabte hi va haver plantada de gegantons, capgrossos i bèsties i diumenge va ser el dia gros amb la plantada i posterior cercavila de les 20 colles geganteres reunides a l'Estartit. Aquest era el moment en què es destapava un monument que acredita l'Estartit com a Vila Gegantera 2016. El monument llueix a la plaça Jaques Cousteau.