Torroella aprova unes ordenances fiscals que congelen impostos i baixen el rebut d'escombraries

Torroella de Montgrí va aprovar unes ordenances fiscals que congelen els impostos i rebaixen un 3% i 2% la taxa d'escombraries tant per industrials com per particulars. L'equip de govern va portar a ple uns comptes continuistes respecte els de l'anterior executiu liderat per Jordi Cordon i que aposten per reduir l'endeutament municipal i anar en la línia d'abaixar la pressió fiscal al ciutadà.

This text will be replaced

Aquestes dues qüestions van ser promeses per l'alcalde Josep Maria Rufí que en el seu discurs d'investidura posterior a la Moció de Censura contra Cordon va apuntar com objectius de mandat la reducció de l'endeutament un 65% i del rebut de les escombraries fins a un 10%.

Com ja va apuntar llavors, la primera taxa que ha tocat ha estat la de la brossa i ho ha fet, segons explica, perquè el compromís mediambiental dels ciutadans ajuda a l'Ajuntament a estalviar.

Les taxes van ser aprovades amb els vots de l'equip de Govern i la CUP, que malgrat no veure uns comptes redistributius va votar-hi a favor perquè s'han escoltat algunes de les seves demandes. CiU i el COET, en canvi, creuen que la pressió fiscal s'hauria de rebaixar encara més. El partit liderat per Jordi Cordon es va abstenir mentre que el grup de Gregori Sarquella va votar-hi en contra.

Tràmits més àgils

En la línia de facilitar l'activitat econòmica l'Ajuntament vol agilitzar i simplificar els tràmits per fer obres menors o obrir negocis com una botiga o un bar. En molts casos només caldrà comunicar-ho prèviament a l'Ajuntament adjuntant la documentació necessària.

L'alcalde Josep Maria Rufí, ha avançat que els pressupostos es portaran a aprovació al novembre. Uns comptes que, com va indicar en el debat d'investidura, haurien de tenir un impuls en polítiques educatives, de joventut i esport.