Els regants asseguren que la conca del Ter no pot més

Estem quasi com el 2.008. Aquest és el crit d'alerta que fan els regants del Ter davant la greu situació de sequera que viu la conca del Ter. Com que l'experiència és un grau, veuen amb temor com s'està repetint la situació d'un any que va anar d'un pèl que no es fan restriccions de l'aigua de boca a nivell generalitzat.

This text will be replaced

A la situació ja de per si insostenible del Ter s'hi suma una meteorologia, que si no plou aquesta tardor portarà problemes greus als pagesos, primer; i a la població en general després. Els regants reclamen que es replantegi el model de gestió de l'aigua al país perquè sempre són els primers en rebre. El 70% de l'aigua del riu es trasvassa cap a altres conques. I aquesta solució passa per acabar amb la sobreexplotació del Ter, que probeeix l'aigua a l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

 A més de l'aigua que marxa a Barcelona, la contaminació de pous i aqüífers, com el cas viscut aquest estiu a La Bisbal, ha fet que cada cop més pobles es connectin a un sistema que no dóna més de si.

Al·legacions i pacte nacional de l'aigua

Tot plegat fa que regants, ajuntaments i usuaris hagin dit prou i reclamin un pacte nacional per canviar la gestió de l'aigua la país, i és que ni en època de normalitat el Ter compleix amb el cabal mínim necessari per garantir la sostenibilitat del seu ecosistema.

Els 61 ajuntaments del Consorci del Ter han presentat al·legacions al pla de sequera de l'ACA perquè creuen que deixarà completament sec el riu en diversos dels seus trams més baixos.  També la Junta Central d'Usuaris d'Aigües del Baix Ter ha presentat al·legacions perquè considera que s'està incomplint la llei .