S'inicien les obres per construir el Passeig Marítim del Molinet

Era la imatge més esperada i en abscència seva, la visualització de la manca de paraula de l'Estat. Dos anys després, Costes ha complert la seva promesa i han començat les obres del Passeig Marítim del Molinet.

Aquesta setmana els operaris han senyalitzat tot l'àmbit d'actuació per deixar pas a la maquinària pesada. Les obres es van licitar al juliol passat per valor de 575.000 euros i tenen un termini d'execució de sis mesos. L'Ajuntament confia, doncs, que estiguin acabades abans de Setmana Santa.

260 metres de Passeig amb carril bici, per vianants i per cotxes

El tram objecte de les obres està comprès entre el darrer espigó de l'Estartit i el cap de la Barra. Són 260 metres de passeig amb 7 metres d'amplada i dos trams clarament diferenciats, un dels quals, reservat a vianants i bicicletes del costat del mar. Parcialment, en la part est a tocar la muntanya, es formarà una plataforma elevada enjardinada, que potenciarà l’ús de mirador sobre les Medes, amb mobiliari urbà de bancs i lloses de pedra de sant Vicenç. Aixó sí no es preveuen zones d'estacionament però si espais per a càrrega i descàrrega.

Els treballs reforçaran el mur que dóna a mar per evitar desprendiments i es renovaran els subministraments com aigua  i electricitat.

Reivindicació històrica i retard en el compliment de promeses

Els problemes al Molinet es remunten a l'any 1994, quan després de fortes pluges es va detectar que la muntanya s'erosionava molt ràpidament i podria tenir esllavissades. El 2.001 després d'un altre temporal hi va haver fortes esllavissades i van aparèixer uns enormes esvorancs que van obligar a tancar el passeig per motius de seguretat. L'Estat es va comprometre a finançar el Passeig Marítim si abans la Generalitat reforçava la muntanya per evitar noves esllavissades, unes obres que es van finalitzar la primavera del 2014. Ni en els pressupostos d'aquell any, ni en el dels següents va aparèixer aquesta inversió, fet que va indignar el consistori. 

El juliol l'Estat va adjudicar l'obra i per Setmana Santa, amb tres anys de retard, complirà la seva paraula.

Notícies relacionades

Es reobre el Molinet després de 13 anys tancat

Comencen les obres de consolidació del Molinet

Cordón lamenta que l'Estat no faci el passeig del Molinet tot i que han començat les obres per reforçar la muntanya (10-10-2013)

L'Estat podria començar les obres del passeig del Molinet aquest any

Carles Jume es compromet a mediar amb Madrid perquè s'arregli el passeig del Molinet

Responsables de Costes trepitgen espais del litoral torroellenc amb projectes pendents (15-10-2012)