Torroella ultima la posada a punt de l'administració electrònica

La bandera indica que ens trobem a l'Ajuntament però a l'era digital, la seva seu no només es troba físicament a la Plaça de la Vila sinó també a qualsevol lloc del món amb accés a internet.

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'Estartit està enllestint la fase final de la implementació de l'administració electrònica, el que permetrà fer qualsevol tràmit amb el consistori per via telemàtica.  També es podrà consultar l’estat d’una sol·licitud i aportar nova documentació, si fos requerida. Aquestes notificacions electròniques, tenen totes les garanties jurídiques.

Per poder implementar l’administració electrònica, el consistori ha establert una col·laboració estratègica amb el Consell Comarcal del Baix Empordà. L’ens comarcal ha desenvolupat un programari propi de gestió documental i tramitació electrònica, que també podran utilitzar, en un futur, altres municipis que ho sol·licitin. De fet, tots, hauran de tenir a punt la seva seu electrònica per fer qualsevol tràmit abans de l'octubre del 2018.

Els treballs van començar fa més d'un any i són tècnica i humanament complicats. Cal garantir tota la seguretat i protecció de dades que requereix la llei; i en paral·lel formar el funcionariat en el seu ús i gestió.

Caldrà disposar d'una identificació digital

Per poder utilitzar aquests serveis en línica caldrà disposar d'una identificació digital. Un certificat que permet realitzar tràmits amb plenes garanties jurídiques i validesa legal. El certificat l'emeten diferents organismes com el Consorci d'Administració Oberta de Catalunya a través d'administracions públiques com el Consell Comarcal o alguns Ajuntaments (idCAT), la Policia Nacional Espanyola (eDNI), la Fàbrica Nacional Espanyola de la Moneda i el Timbre, alguns col·legis professionals i empreses privades autoritzades.

En el cas de Torroella i l'Estartit, el consistori ha demanat poder expedir aquests certificats. De moment, l'organisme més proper és el Consell Comarcal o la seu de la Generalitat a Girona.