Aprovat el pressupost 2017 de Torroella de Montgrí

El govern de Torroella de Montgrí ha aprovat el seu primer pressupost amb el vot en contra de l'oposició. El pressupost pel 2017 s'enfila als 17milions 858 mil euros amb una partida per inversions de gairebé 2 milions 200 mil euros.
El govern, format per Esquerra, UPM i LEST destaca que aquests comptes tenen capacitat inversora, permeten la reducció de l'endeutament en un 3% i la millora dels serveis.
 

 
La incipient recuperació econòmica que poc a poc es va fent notar al municipi es tradueix en la capacitat de l'ajuntament de destinar 300 mil euros més en inversions. D'entre totes destaca la tercera anualitat del projecte de recuperació dels aiguamolls e la Pletera a l'Estartit amb 758 mil euros, la dotació de mig milió d'euros pel desenvolupament del projecte a la zona esportiva torroellenca, 200 mil euros per la remodelació de la plaça Lledoner, 150 mil euros per el futur centre d'interpretació Espai Medes, 115 mil euros per la futura biblioteca de l'Estartit o 107 mil euros per la rehabilitació del passeig de l'església a més de 300 mil euros per millores al municipi.
 
L'oposició en bloc hi va votar en contra. Des de Convergència i Unió se'ls hi va retreure que fos una còpia barata del pressupost 2016 i que sigui el govern i no l'EMD el que decideixi i lideri les inversions a l'Estartit.
 
Des del COET van lamentar que el govern primer decideixi i després pregunti. També van criticar que se segueixi acudint a endeutament quan hi ha diners a la caixa i els crèdits no s'utilitzen.
 
Pel que fa la CUP van agraïr que el govern els hagi contemplat en el pressupost 2016 i 2017 algunes de les propostes presentades però no estan contents amb l'aportació i la dedicació del govern en matèria de participació ciutadana.
 
El govern va rebatre les queixes de l'oposició assegurant que aquest és el pressupost possible per Torroella, que enguany assumeixen les inversions importants de l'Estartit perquè l'EMD no s'hagi d'endeutar i que han agafat la feina ben feta en anys anteriors per donar-li seguiment.